Terapie interpersonală

Terapia interpersonala este o psihoterapie bazata pe problemele psihosociale și interpersonale ale persoanei care solicita tratamentul. Terapia interpersonala este un instrument terapeutic esențial eclectic. Într-adevăr, subliniază legătura dintre patologie și contextul psihosocial. De asemenea, acorda o importanta mai mare prezentului decât trecutului.

Terapia examinează relațiile personale ale pacientului în prezent și intervine în formarea simptomelor. De asemenea, intervine în disfuncția sociala asociata cu episodul curent sau alt episod depresiv. În terapia interpersonală a depresiei, psihosocial se referă în primul rând la diferitele roluri jucate de client și interacțiunile sale cu mediul. Rolul sau este înțeles aici ca locul de întâlnire dintre modul individual de a fi și ceea ce este prezentat altora. Diferitele roluri și relații pot fi modificate prin emoțional sau profesional supraîncărcare, conflict, pierdere.

Pentru terapia interpersonală, depresia oferă trei niveluri de abordare:
• Simptome
• Relațiile sociale și interpersonale ale pacientului
• Conflicte explicite.

Terapia interpersonala a depresiei nu considera ca trăsăturile de personalitate sau factorii existențiali și antropologi sunt la fel de importante. Misiunea sa de
baza este sa-l ajute pe client sa dezvolte strategii pentru a face fata dificultăților sale sociale și interpersonale. Trecutul contează, dar numai pentru a înțelege mai bine stilul interactiv. Aceasta terapie funcționează cu cognițiile clientului, dar într-un mod structurat. Unele tehnici comportamentale, cum ar fi desensibilizarea sistematica, terapia expunerii sau analiza distorsiunilor cognitive, pot fi luate în considerare, dar nu sunt în general incluse.

Terapia interpersonala a depresiei își găsește baza în modul medical, ea poate fi însoțită de antidepresive și alte medicamente psihotrope. Tehnicile sunt într-o măsură mai mica. Aceasta o diferențiază de alte terapii concepute pentru a trata depresia Astfel, acest tip de psihoterapie, în forma sa originala, este o psihoterapie scurta. Terapia interpersonala a depresiei se bucura de un mare prestigiu, deoarece are rezultate imediate. De asemenea este larg acceptată în domeniul complex al tratamentului tulburărilor depresive. Mai mult, studiile arata ca aceasta este o alternativa sau supliment valabil pentru tratamentul acut, prelungit sau de întreținere al depresiei majore recurente.

Despre Mine

Dana Salcudean Specialitatea, Psihologie. Psihologie cognitiv-comportamentala.

Program

Luni - Vineri: 10.00 am - 8.00 pmSâmbăta: 09.00 am - 1.00 pmDuminica: Închis

Contact

Telefon: 0734 045 050Calea Floreasca nr.114-116, bl.3/2, sc.B, ap.15.Interfon 15, Sector 1, BucureștiIndicații navigare