Psihoterapie individuală

Terapia individuală

Presupune interacțiunea intre client și terapeut într-un spațiu de întâlnire și regăsire interioara, un spațiu de dialog verbal și non verbal, unde emoțiile, gândurile sunt exprimate fără teama, prejudecăți, inhibiții. Pentru fiecare persoana se dedica un timp, de fiecare data același, în care terapeutul ii acorda întreaga atenție. Toate problemele, ideile, emoțiile, fanteziile clientului își găsesc dreptul la exprimare, analiză și înțelegere.
Cu toții traversam uneori momente de răscruce, în care avem nevoie de suport. Terapia individuala vine în ajutorul celor care au nevoie sa își regăsească resursele interioare necesare pentru a depăși o astfel de perioada, dar și în sprijinul celor care vor sa se cunoască mai bine pe ei însuși.

Beneficiile terapiei individuale.
Ajuta la tratarea unor sfere largi de tulburări emoționale cum ar fi: atacuri de panica, depresie, anxietate, fobii, pierderea unei persoane dragi, stima de sine scăzuta, divorț, separare, stres.
În primele ședințe vei discuta cu psihologul despre dificultățile cu care te confrunți în acel moment, dar și despre trecutul tău. Fiecare client este un caz unic, tratat cu seriozitate, autenticitate absoluta, iar acest lucru ajuta terapeutul sa stabilească cu precizie ce sta la baza problemelor emoționale ale clientului contribuind la o recuperare eficienta. Indiferent de motivele pentru care apelați la un psiholog, terapia va poate oferi un cadru în care sa va simțiți în siguranță fizic și emoțional, un context în care puteți explora și descoperi modalități noi de a obține ce doriți.

Terapia rațional emotiva (REBT) este o forma de terapie prin care clienții învață sa își examineze gândurile, convingerile și acțiunile, sa le înlocuiască pe cele problematice cu gânduri congruente cu realitatea. Pe scurt, în REBT se consideră ca evenimentele de viata nu ne afectează trăirile în mod direct, ci modul în care interpretam evenimentele din viata, determina o serie de consecințe emoționale, (depresie, anxietate), comportamentale (izolare, lipsa de comunicare), de gândire (nu voi reuși niciodată). Evaluările (gândurile) pe care le realizam acestor evenimente de viata pot fi identificate și rezolvate. Aceasta identificare poate fi directa, în cazul cognițiilor conștiente sau indirecta (prin indicatorii comportamentali). Odată identificate, gândurile pot fi schimbate prin tehnici psihologice specifice, astfel gândurile iraționale, dezadaptative care determina răspunsuri disfuncționale cu unele unele adaptative care determina răspunsuri funcționale, realiste, autentice!

Despre Mine

Dana Salcudean Specialitatea, Psihologie. Psihologie cognitiv-comportamentala.

Program

Luni - Vineri: 10.00 am - 8.00 pmSâmbăta: 09.00 am - 1.00 pmDuminica: Închis

Contact

Telefon: 0734 045 050Calea Floreasca nr.114-116, bl.3/2, sc.B, ap.15.Interfon 15, Sector 1, BucureștiIndicații navigare