Psihoterapie de cuplu

Terapia de cuplu este un tip de psihoterapie ce ajuta cuplurile sa-și recunoască și sa își rezolve conflictele în vederea îmbunatățirii relației. Motivele pentru care cuplurile ajung sa apeleze la un terapeut sunt multiple:
Lipsa de comunicare;
Probleme sexuale;
Sentimentul de vină;
Conflicte cauzate în educarea copiilor;
Diferențe interculturale;
Familii recompune;
Separarea;
Divorțul;
Gelozia;
Dependenta de alcool, droguri;
Atașamentul emoțional, etc.

În ce consta terapia? Ea presupune prezența simultană în cabinetul de psihoterapie a celor doi parteneri. Terapeutul asculta cu atenție ambele perspective, fără a lua parte nici unuia dintre parteneri, terapia oferă un cadru în care pot fi conturate diferite alternative pentru cuplu, dar și una în care pot fi explorate consecințele acestora.
Etape în relația de cuplu în terapie.

Dezvoltarea relației de cuplu este un proces de învățare. Fiecare partener încearcă sa afișeze ceea ce consideră valoros la propria persoana, dar și ce crede ca celalalt așteaptă de la el. Pe de alta parte, percepția este selectiva, fiecare văzând în celalalt ceea ce vrea sa vadă și nu neapărat ceea ce este. Angajamentul reciproc deschide o noua etapa în relație:

Fiecare partener dorește sa rămână în relație,
fiecare partener își asuma partea de responsabilitate pentru îmbunătățirea relației,
fiecare partener manifesta înțelegere pentru poziția celuilalt, etc.

Sarcina cuplului este de angajament reciproc pentru a deschide o noua etapa în relație sau exista situații când diferențele de gândire, comunicare deficitară duc la separare dar scopul terapiei este sa ajute cuplul sa iasă din impas și separarea sa fie mai ușoara. Terapeutul are rolul de a ajuta fiecare persoana participantă la terapie sa facă fata cu succes situațiilor de viata și sa poată decide ce este mai bine pentru cuplu dar și pentru fiecare dintre ei, separat.

Despre Mine

Dana Salcudean Specialitatea, Psihologie. Psihologie cognitiv-comportamentala.

Program

Luni - Vineri: 10.00 am - 8.00 pmSâmbăta: 09.00 am - 1.00 pmDuminica: Închis

Contact

Telefon: 0734 045 050Calea Floreasca nr.114-116, bl.3/2, sc.B, ap.15.Interfon 15, Sector 1, BucureștiIndicații navigare