NLP – Programare Neuro Lingvistică

NLP -ul sau Programarea Neuro Lingvistica este o metodologie de auto-cunoaștere, de comunicare interpersonală.
Termenul de NLP, reprezintă abrevierea de la Neuro Linguistic Programming ce provine de la cele mai importante componente implicate în generarea experiențelor de viata: neurologia, limbajul și programarea.

NLP-ul ne ajuta sa identificam talente și abilități native, de asemenea sa redefinim modul de comunicare, sa obținem claritate în toate aspectele vieții, indiferent dacă e vorba despre relațiile de cuplu, de prietenie sau cele profesionale. Prin tehnicile NLP, putem recadra contextul acestor experiențe negative utilizându-le apoi pentru optimizarea relațiilor și armonizarea comunicării interpersonale.
N neurologie mintea și gândirea.
L lingvistic cum utilizam limbajul
și cum ne afectează el.
P programare cum ordonam acțiunile
noastre pentru a ne
atinge scopurile.

NLP-ul înseamnă observarea tiparelor din procesul comunicării umane. Fiecare om își reprezinta realitatea obiectiva din jurul sau folosind-se de credințe și valori de sisteme reprezentativitate (vizual, auditiv, kinestezic, olfactiv, gustativ). Ceea ce obține prin aceste filtre și sisteme reprezentationale se numește NLP „hrana perceptuala” a omului sau mai simplu „ experiență” care, evident, este subiectiva pentru ca nu exista doi oameni care sa aibă exact aceiași hartă, tocmai pentru ca nu au existat același set de filtre și secvențe de sisteme reprezentationale preferate.

NLP-ul este abilitatea de a-tu controla propriile stări mentale prin controlul propriului creier.
NLP-ul conține un set de principii și dinstinctii care sunt special concepute pentru a identifica și analiza patternuri critice de comportament, valori, procese cognitive și relațiile dintre ele, astfel încât din aceasta analiza sa rezulte modele și tehnici specifice. Cele mai multe tehnici și modele înglobate în NLP au fost create prin procesul numit „modelare” care, în principiu, presupune, descifrarea modului în care creierul (neuro) operează prin analiza patternurilor de (limbaj) lingvistic și comunicare non-verbala, rezultatele acestei analize sunt integrate apoi într-o strategie pas cu pas (program).
Strategia este o sintaxă specifică a experiențelor interne și externe, este o ordine specifică a unui proces intern sau extern (imagini, sunete, senzații, gusturi, mirosuri). Poate aspectul cel mai important al NLP, este cel practic-pragmatic, este un proces multidimensional care implică dezvoltarea competentei și flexibilității comportamentale ce include o gândire strategică și o înțelegere a mecanismelor mentale și cognitive. NLP-ul propune abilități și competente pentru atingerea excelentei individuale.Totodata, înglobează o serie de principii și prepoziții despre ceea ce sunt oamenii, despre comunicare si procesele de schimbare a personalității.

NLP-ul este o cale de auto descoperire a identității, a misiunii personale sau de edificare a identității organizaționale.
NLP este despre excelenta și eficacitate, despre înțelepciune și viziune.

Așadar NLP-ul este o cale de a îmbogăți opțiunile pe care le ai și pe care le percepi ca fiind de valoare în mediul în care trăiești!

Despre Mine

Dana Salcudean Specialitatea, Psihologie. Psihologie cognitiv-comportamentala.

Program

Luni - Vineri: 10.00 am - 8.00 pmSâmbăta: 09.00 am - 1.00 pmDuminica: Închis

Contact

Telefon: 0734 045 050Calea Floreasca nr.114-116, bl.3/2, sc.B, ap.15.Interfon 15, Sector 1, BucureștiIndicații navigare