Life Coach

Coachingul reprezintă o profesie noua, apărută în ultimele decenii, o profesie în plina dezvoltare la ora actuală. Coachingul înseamnă „antrenament”, apărut în urma cu 25 ani și puternic influențat de succesul de peste ocean, a programării neuro lingvistice, coachingul a evoluat ca metodă de dezvoltare personală și este actualmente, o ramură de consultanță extrem de prolifică, foarte apreciată cu rezultate excelente și, uneori chiar uimitoare.

Ce înseamnă de fapt coaching și cum funcționează el?
Profesie, conversație structurată, proces, parteneriat, alianța, toate aceste elemente pot defini coachingul. Barierele pe care și le pun oamenii în mod conștient sau inconștient sunt adesea mult mai puternice decât piedicile ce provin din exterior. În procesul de coaching clientul, acompaniat de de coach, conștientizează aceste bariere (blocaje) și își identifică propriile modalități potrivite de ale depăși, făcând încă un pas către țelul său.

Prin autocunoaștere, conștientizare și identificare de noi modalități de acțiune, precum și prin pașii pe care ii face către atingerea obiectivului asumat în procesul de coaching, clientul devine mult mai responsabil pentru viața sa, pentru acțiunile sale, iese din postura de victimă a circumstanțelor și își asuma propriul progres. Life Coaching se adresează vieții personale, acolo unde oamenii vor sa dezvolte relații mai bune, sa comunice eficient, sa își stabilească scopuri armonioase a căror atingere generează satisfacție, echilibru, autocontrol.

Ce NU este coachingul? Coaching, nu este psihoterapie: aceasta presupune existenta unei afecțiuni psihice și a unui psihodiagnostic, precum și a unor metode de remediere. Nu este consiliere psihologică, consilierea se adresează indivizilor sănătoși, are în centru evaluarea psihologica și sfătuirea clientului, în scopuri adaptative. Nu este mentoring, acest proces presupune ca un expert într-un domeniu profesional sa îl supervizeze pe alt coleg, cu un grad de experiență mai mic. Dacă schimbarea pe care o inițiază psihoterapia este una de remediere, schimbarea propusa de coaching este una generativa-care operează cu abilități, cunoștințe, cu scopul de a crea ceva calitativ superior. Clientul care se va adresa unui coach are aspiratii catre ceva
mai bun, are visuri îndrăznețe și este în căutarea unor mijloace de a le duce la îndeplinire.

Coachingul este asociat cu una sau mai multe dorințe importante ale unui om.
1. Evoluția conștienta înțelegere, autocunoaștere și depășirea unor limite.
2. Atingerea performantei într-un anumit context.
3. Definirea și atingerea nivelului de excelenta individuala.

Coachingul înseamnă, așadar, succes și dezvoltare!

Despre Mine

Dana Salcudean Specialitatea, Psihologie. Psihologie cognitiv-comportamentala.

Program

Luni - Vineri: 10.00 am - 8.00 pmSâmbăta: 09.00 am - 1.00 pmDuminica: Închis

Contact

Telefon: 0734 045 050Calea Floreasca nr.114-116, bl.3/2, sc.B, ap.15.Interfon 15, Sector 1, BucureștiIndicații navigare